2008. március 8., szombat

A zöld is, a hasáb is zeller!

Olvasgatok, szörfözök és ötleteket keresek a hétvégi menühöz és a kitaposott utakat járom( főzöm), hála a sok ügyes és kreatív gasztroblogosnak. Most itt ülök teli hassal és szeretettel gondolok Gabojszára és Fűszeres Eszterre. Ezenkivül ajánlom mindenkinek a Zeller.lap.hu oldalt, amit felvettem a folyamatosan tanulmányozandó oldalak közé.




Szóval, a hasábburgonyának látszó finomság olajban kisütött zeller. Isteni, csak ennyit tömören, bár ezt már Gabojsza is megmondta. Életem párja, aki tevőlegesen is részt vett az előállításban is, először 3 mm-es szeleteket gyalult és sütött, de az egy-kettőre elfogyott, mert meg kellett kóstolni. Még jó, hogy bőven vettünk zellert. A hasább kiadósabb és finom puha a belseje, egyszerűen fantasztikus! Legközelebb a tepsiben való sütést is kifogom próbálni. Mellesleg ettünk még mellé egy kis rántott pulykamájat is, amit egy kis fokhagymakrémmel(saját) ízesített tojással paníroztam.

2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Ugye, ugye? A sütőben készült változat ha lehet, még finomabb, mert azt olivaolajjal szoktam meglocsolni. Takarékosabb is (a mai olaj árak, ugye!) főleg, ha valamilyen sütőben készülő husival együtt süti az ember lánya.

Főz és fecseg írta...

Kedves Gabojsza feltétlenül ki fogom próbálni a sütőben előállítós változatot, mert nagy híve vagyok a a nnak, hogy a hús és a köret egyszerre készüljön el. Arról nem is beszélve hogy az tűzhelyem sütője oly sok mindent tud, hogy én már csak azért vagyok, hogy belepakoljak és az órát beállítsam.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!