
Hozzávalók:
4 libacomb
4 libacomb
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só
a káposztához:
1 nagy lilakáposzta (1,7 kg volt. Igen, a lilakáposzta holnap melegítve is jó annak, aki úgy imádja)
só, bors, őrölt kömény
2 teáskanál cukor
1 nagy alma (télen narancsot vagy grapefruitot is szoktam tenni bele)
2 dl vörösbor (chianti volt)
3 gerezd fokhagyma
só
a káposztához:
1 nagy lilakáposzta (1,7 kg volt. Igen, a lilakáposzta holnap melegítve is jó annak, aki úgy imádja)
só, bors, őrölt kömény
2 teáskanál cukor
1 nagy alma (télen narancsot vagy grapefruitot is szoktam tenni bele)
2 dl vörösbor (chianti volt)
A libacomb bőrös felét bevagdostam, besóztam. Egy nagy lábasban a bőrös felével lefelé elkezdtem sütni, egyszer megforgatva, éppen csak addig amíg egy kis színt kapott és a zsírja kezdett kisülni. Utána egy sütőzacskóba tettem őket a fokhagymákkal és a vöröshagymával együtt és 200 °C-on 30 percig sütöttem.
A lábasban lévő kisült zsír egy részét a tepsiben sült krumplihoz használtam. Jutott belőle egy lábaskába egyébb felhasználásra is. A nagy lábasban pedig elkezdtem a párolt káposztát készíteni. Kétségtelen, hogy mosogatáskímélő tevékenységnek se rossz, de a libazsír az ízének sem ártott. A hozzávalók aránya ízlés szerinti, kóstolgatni szoktam, majd fűszerezem. Takarékon hagytam a káposztát magában párolódni.
A félóra elteltével a sütőzacskót kivágtam és úgy sütöttem tovább a libacombokat addig, amíg a bőre ropogós pirosra nem sült.
A lábasban lévő kisült zsír egy részét a tepsiben sült krumplihoz használtam. Jutott belőle egy lábaskába egyébb felhasználásra is. A nagy lábasban pedig elkezdtem a párolt káposztát készíteni. Kétségtelen, hogy mosogatáskímélő tevékenységnek se rossz, de a libazsír az ízének sem ártott. A hozzávalók aránya ízlés szerinti, kóstolgatni szoktam, majd fűszerezem. Takarékon hagytam a káposztát magában párolódni.
A félóra elteltével a sütőzacskót kivágtam és úgy sütöttem tovább a libacombokat addig, amíg a bőre ropogós pirosra nem sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése