A
Good Food magazinban láttam meg a Battenberg süteményt, ami az ötletet adta
ehhez a tortához. Régebben gyakran sütöttem hasáb alakú sakkszeletet, amit mi lazán
kockás sütinek hívtunk. Szóval, emiatt lett ennek a süteménynek a neve kockás
torta. Így is, úgy is elég mutatós. Nem túl bonyolult előállítani, megéri
kicsit babrálni vele.
Hozzávalók a 18 cm-es
formához, ahogyan készítettem:
Sárga
piskóta: 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 teáskanál olaj, csipet só,
vanília
Kakaós
piskóta: 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg kakaó és liszt keveréke, 3 teáskanál
olaj, csipet só
A
karikák közé baracklekvár
A
szeletek közé és a torta külsejére ganache krémhez 2dl 30%zsírtartalmú tejszín,
20 dkg 74% kakaótartalmú csokoládé.
A
hozzávalókból szokásos módon piskótákat sütöttem. Mind a két piskótát
félbevágtam, a kis képen látható módon óvatosan egymásba igazítottam a kiszaggatott
lapokat. Az élüket jóféle házi baracklekvárral megkentem. A ganachehoz a
tejszínt felforraltam, majd amikor langyosra hűlt, addig kevergettem a kockákra
tördelt csokoládéval, amíg egynemű krémmé változott. A lapok közé kentem csokoládékrémet,
majd a külsejét is beborítottam vele.
1 megjegyzés:
Jól néz ki :)
Megjegyzés küldése