
Ez egy nagyon civil hagymás rostélyos. Imádom, de nem jellemző, hogy étteremben rendelnék, mert utálom, ha vékony és rágós a rostélyos. A magam verzióját az interneten kutakodás után készítettem el. Rengeteg párolós verziót olvastam, ami azt bizonyítja, hogy sok a civil " pályán". Végül is tökmindegy az előállítása, csak ízes és puha legyen. A gyönyörűséges fehérpecsenyéből méretes szeleteket vágtam, kb.25 dekásakat. Kiveregettem, borsoztam, jó féle Colman's mustárporral meghintettem, olajat öntöttem rá és két napra a hűtőbe tettem. Sütés előtt besóztam. Mind a két oldalára kérget sütöttem, majd a pácoló edényt kiöblitettem, amivel aztán a húsokat nyakon öntöttem. Hagytam lassan, puhára párolódni végül zsírjára sütöttem. Fejenként egy fej hagymát szeletekre vágtam, egy zacskóban összeráztam 1 evőkanálnyi liszttel. Forró olajban ropogósra sütöttem. Az előfőzött krumplit szeletekre vágtam és a hús elősütéséből maradt zsiradékon átsütöttem. Remek ebéd volt!
2 megjegyzés:
Régóta keresek már jó hagymás rostélyos receptet. A tiéd nagyon jónak tűnik :) Mit értesz azon, hogy kiöblíted a pácoló edényt? Forró vízzel? És azt öntöd a húsra?
Igen, pontosan, mert maradt ott még mustár maradék is. Különben el tudtam volna képzelni egy kis fehér bort is hozzá, de most csak vörös borom volt.
Megjegyzés küldése