2010. január 30., szombat

Nanaimo bar


A sütés nélküli sütemények készítése mostanában előtérbe kerültek konyhámban. Ezt a kekszes csodát Lúdanyónál láttam meg, aztán körül is néztem az interneten. Tanulságos volt, mert mindenki variál rajta kicsit, van akinek úgy néz ki a süteménye mint egy cukrászdai remekmű, van akié rusztikus, mint az enyém. Az eredmény viszont egy kalória bomba, amit célszerű kicsire kockázni, mert nem lehet nagyon sokat enni belőle.

A hozzávalók, ahogyan én készítettem:
Első réteg:
1/2 pohár vaj
1/4 pohár porcukor
1 tojás
1 és 1/4 pohár darált keksz
1 pohár mandula(nekem csak szeletelt volt itthon)
1/2 pohár kókusz

Második réteg:
1/2 pohár vaj
40 ml tejszín
2 evőkanál vanília puding
1 pohár porcukor

Harmadik réteg:
115 gr csokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Az első réteghez a vajat felolvasztottam, a cukorral és a kakaóporral simára kevertem, majd a tojással krémesre főztem. Hozzáadtam a megdarált kekszet, a kókuszt és a mandulát. Egy folpackkal bélelt tálba nyomkodtam, hagytam meghűlni.
A második réteghez valókat robotgéppel habosra kevertem és a tésztára kentem. Legvégül a vajjal megolvasztott csokoládé következett. A végeredmény az uraknak nagyon ízlett.
Azt már eldöntöttem, hogy legközelebb miként fogom készíteni. Kihagyom a kókuszt, és diót fogok tenni bele, amit előtte egy kicsit megpirítok, meg talán egy kis puffasztott kölest.

4 megjegyzés:

napmátka írta...

Nekem is ki kell próbálnom!

Főz és fecseg írta...

Nem fogod megbánni, ez egy "kifinomult" süti a sütés nélküli kekszes kategóriában!

Déni írta...

Biztos elég a 40 ml tejszín? Nekem kevésnek tűnik, bár még nem készítettem el, így lehet, hogy tévedek.

Déni írta...

Biztos, hogy 40 ml a tejszín? Nekem kevésnek tűnik, de még nem próbáltam, így lehet, hogy tévedek.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!