
15 dkg darált háztartási keksz
8 dkg vaj
reszelt citromhéj
50 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint
1 dl citromlé(2 db normál méretű citromból nyerve)
reszelt citromhéj
2 dl habtejszín
1 zacskó zseléfix
1 citrom a tetejére
citromfű
8 dkg vaj
reszelt citromhéj
50 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint
1 dl citromlé(2 db normál méretű citromból nyerve)
reszelt citromhéj
2 dl habtejszín
1 zacskó zseléfix
1 citrom a tetejére
citromfű
Az olvasztott vajjal összekevertem a kekszport amibe citromhéjat is reszeltem, majd a 20 cm széles tortaforma aljára simítottam. A hűtőbe tettem amíg a krémet elkészítettem. Az 50 dkg mascarponét cukorral és a citromlével összekevertem. A tejszínt kemény habbá vertem, a zselatin fixet a zacskón lévő leírás szerint használtam hozzá. Legvégül a habot és a mascarponét elegyítettem, lazán beleforgattam a maradék reszelt citromhéjat. Az egészet a tészta tetejére simítottam, egy éjszakára a hűtőbe tettem dermedni. Tálaláskor citromszeletekkel és citromfűvel diszítettem. Nincs mit szerénykedni, fantasztikusan finom lett!

1 megjegyzés:
En ugyan csak a krém receptjét készítettem el, mert szükségem volt egy stabil tortalapokhoz való citromkrémre, de az is isteni finom lett piskóta tortán is.Bátran ajánlom a receptet,és hálásan köszönöm!Mentettem! :)
Üdv, Szaszák Timi Budapestről
Megjegyzés küldése