2010. május 16., vasárnap

Spárgakrémleves


Ha most azt mondod, hogy most van a szezonja, nevetnem kell. Ebben a novemberben? Másrészről viszont, soha jobbkor, ebben a májusi novemberben. Jól esik a meleg, finom, selymes, krémes leves.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1/2 kg spárga
1/2 csokor petrezselyem

kevés cukor
1 l víz
2 dl tejszín
púpos teáskanál étkezési keményítő

A megtisztított spárgákat darabokra vágom, sóval cukorral a petrezselyemmel felteszem főni. A levágott fejeket szűrőbe teszem és a leves gőzében hagyom megfőni. Negyedóra múlva a merülő mixerrel simára keverem a levest, átszűröm és az étkezési keményítő-tejszín keverékével behabarom. A megpárolódott spárgafejekkel tálalom a levest.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!