
Hozzávalók, ahogy én kevertem:
1/2 kg liszt(fele fehér, fele graham)
csipet só
5 púpos evőkanál jóféle holland kakaó
1 zacskó sütőpor
4 tojás
30 dkg kristálycukor
vaníliás cukor
10 dkg vaj
2,5 dl az ebédből maradt meggylé
2,5 dl tej
1/2 kg liszt(fele fehér, fele graham)
csipet só
5 púpos evőkanál jóféle holland kakaó
1 zacskó sütőpor
4 tojás
30 dkg kristálycukor
vaníliás cukor
10 dkg vaj
2,5 dl az ebédből maradt meggylé
2,5 dl tej
A tojásokat a vajjal, a cukrokkal, robotgéppel habosra keverem. A liszteket, sóval, sütőporral a kakaóval összekeverem, és a kétféle folyadékkal az egészet egyneművé kavargatom. Leírni nehezebb, mint előállítani! Alufóliával kibélelt nagyobb tepsibe töltöm és a 180°C -os előmelegített légkeveréses sütőben tűpróbáig, 30 percig sütöm.
1 megjegyzés:
És a tej meg a meggylé?
Pohárban tálalom a süteményhez?
:)
Megjegyzés küldése