2008. október 19., vasárnap

Kevert tészta

Adhatnék neki neki fantáziadús nevet, pl. meggyes-kakaós szelet, vagy csupa csokis, de minek, ez tényleg egy kevert tészta. Lehetne belőle muffint is sütni, de minek? Akkor a forma oltárán áldoznám fel a sima kevert tésztát, amit egy nagyobb tepsibe öntök és még akkor is van belőle, amikor a 12 muffint már el is felejtettük.

Hozzávalók, ahogy én kevertem:
1/2 kg liszt(fele fehér, fele graham)
csipet só
5 púpos evőkanál jóféle holland kakaó
1 zacskó sütőpor
4 tojás
30 dkg kristálycukor
vaníliás cukor
10 dkg vaj
2,5 dl az ebédből maradt meggylé
2,5 dl tej

A tojásokat a vajjal, a cukrokkal, robotgéppel habosra keverem. A liszteket, sóval, sütőporral a kakaóval összekeverem, és a kétféle folyadékkal az egészet egyneművé kavargatom. Leírni nehezebb, mint előállítani! Alufóliával kibélelt nagyobb tepsibe töltöm és a 180°C -os előmelegített légkeveréses sütőben tűpróbáig, 30 percig sütöm.

1 megjegyzés:

József írta...

És a tej meg a meggylé?
Pohárban tálalom a süteményhez?
:)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!