Ha ránézésre ezek a gombócok buktára "hajaznak", nem csoda, mert ezek igazából bukták. A szokásos buktából 16 db fér a tepsibe, de most megfeleztem őket és lett így 32 db.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
só
2 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
6 dkg vaj
16 db szilva
fahéjas cukor
1/2 kg liszt
só
2 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
6 dkg vaj
16 db szilva
fahéjas cukor
A hozzávalókból tésztát dagasztottam és egy órát pihentettem. A szilvákat kimagoztam és a fél szilvákba a mag helyére kis fahéjas cukrot tettem. 32 darab gombóc lett belőle, amiket olajjal kikent tepsibe sorakoztattam. 180°C-os sütőben 30 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése