2008. március 30., vasárnap

Avokádókrém



A kenyérre kenhető kategóriában az egyik kedvencem. Vadászom az akciókat, amikor elfogadható áron lehet kapni, igaz akkor még ehetetlen, kőkemény. Egy hét, 10 nap kb. mire elfogadhatóan puha lesz.

Hozzávalók, ahogyan én készítem:
1 puha avokádó kikapart belseje
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
csipetnyi bors
1/2 citrom leve
1 evőkanál tejszin

Mindezt jól összekeverem, simára amennyire csak tudom és hagyom néhány órát összeérni. Ezt a legegyszerűbb módon elkészítettet kedvelem leginkább, mert ez kenyérre kenve és mártogatósnak is kiváló. Szoktam készíteni úgy is hogy paradicsom és kalifornia paprika kockákat keverek hozzá. Egy avokádó persze nem sok, javasolt mindjárt kettővel indítani.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!