Nyugis, egyszerű, laza főzés, nagyon finom végeredmény! Szóval pont nekem való! Mindent a sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, na jó, kétszer legalább ránézünk míg elkészül.
Hozzávalók, ahogy én készítem:
személyenként egy teljes csirkecomb
só, bors ízlés szerint
combonként 1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkamál méz
2-3 evőkanál citromlé
olívaolaj
személyenként 20 dkg krumpli
egyébb süthető zöldségek izlés szerint, gomba, zeller, stb.
személyenként egy teljes csirkecomb
só, bors ízlés szerint
combonként 1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkamál méz
2-3 evőkanál citromlé
olívaolaj
személyenként 20 dkg krumpli
egyébb süthető zöldségek izlés szerint, gomba, zeller, stb.
A sózott, borsozott combokat a sütőpapírral bélelt, olívaolajjal meglocsolt tepsire teszem úgy, hogy meghempergetem az olajon. Ugyanezt teszem a hasábokra vágott krumplival és zöldségekkel is. Húsz percre beteszem a légkeveréses 180 C°-ra melegített sütőbe. Aztán a csirkét megkenem a szétnyomott fokhagyma és méz- citromlé keverékével. 10 percig így sütöm, majd a combokat megfordítom, és másik oldalukat is megkenem a mézes keverékkel, ha kell igazgatom, forgatom a zöldséget és kb.15 perc alatt készre sütöm az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése