2008. május 26., hétfő

Habcsók



Maradt 4 db tojásfehérje a leveles tésztában sült szűzpecsenye előállításakor. Nem szeretek ilyesmit tárolni a hűtőben, mert vannak akik a napi betevő keresgélésekor minden dobozt meglötyögtetnek, kinyitják, rosszul zárják vissza, szóval biztonságosabb azonnal feldolgozni és a dicséreteket bezsebelni.
30 dkg porcukorral, csipet sóval, 1 zacskó vaníliás cukorral és néhány csepp ecettel kemény habot robotoltam a 4 db tojásfehérjéből. Sütőpapírral bélelt tepsire habzsákból nyomtam a csókokat. Az egyik tepsit karamelizált mogyoródarabkákkal, a másikat csokiforgáccsal hintettem meg. Légkeveréses előmelegített 130 C°-os sütőben kb.15 percig sütöttem, majd 100 C°-ra állitottam a hőmérsékletet. Néha ránéztem, megpróbáltam arrébb pöckölni egy-egy csókot. Amikor ez sikerült, elzártam a tűzhelyet.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a recept nem jó.
Én így csináltam, és olyan lett, mint sok mókusbogyó a fán.
Nem szoktam rossz véleményt írni, deez kifejezetten rosz.

Névtelen írta...

Szerintem nagyon jó recept!
Bárkinek ajánlhatom, bár azért jobbutánanézni, és ízlés szerint elkészíteni, de ez a recept rendkívül finom.

Névtelen írta...

Egyetértek. Ez a recepteigazán finom.
Most készítettem el, és megcáfolom a legfenti véleményt.
finom,ízletes, ropogós.

Ajánlom mindenkinek!(kivéve annak akinek v.milyen allergiája van......)

Névtelen írta...

Fincsi!

Névtelen írta...

Kifejezetten jó!

Névtelen írta...

Bármivel ízesítheted!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!