2008. május 3., szombat

Tészta szénégető módra

Mondhatnám úgy is, hogy carbonara prosciuttóval. Nem mondom, mert eszembe jut Luigi, Sorrentóból ideszakadt (szerelemből persze) ismerősöm, aki nem átallott egy dörgedelmes olvasói levelet írni a hetilapnak amelyik receptet közölt e finom és nagyon egyszerűen előállítható olasz ételről. Az történt ugyanis, hogy a lapban hibásan jelent meg a recept, és különben is teljesen világos, hogy Luigi a mamájától tanulta az autentikus, igazi carbonara készítését. Nos hát az enyém nem az, sőt a tészta sem a megfelelő, de nekünk ennek ellenére ízlett.


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg tészta(persze jó a spagetti is!)
só a főző vízbe
1 tojás ( vagy csak a sárgája)
1 dl tejszín
kevés vaj
sok-sok frissen őrőlt fekete bors
5-6 dkg prosciutto sonka
2 gerezd fokhagyma( mi szeretjük, nincs mit tenni)
sajt ízlés és pénztárca szerint

Felteszem a tésztát főzni. A kis darab vajon ropogósra sütöm a sonkát, legvégén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sütőlapáttal kiszedem a lábasból, melegen tartom. A leszűrt tésztát a lábasba teszem, ahol az előbb a sonkát sütöttem, összeforgatom a tojás-tejszín keverékkel, jól megborsozom és azonnal tálalom, a tetejére rakom a ropogós sonkát. A sajtot és a plussz borsot mindenki maga teszi a forró tészta tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!