Mondhatnám úgy is, hogy carbonara prosciuttóval. Nem mondom, mert eszembe jut Luigi, Sorrentóból ideszakadt (szerelemből persze) ismerősöm, aki nem átallott egy dörgedelmes olvasói levelet írni a hetilapnak amelyik receptet közölt e finom és nagyon egyszerűen előállítható olasz ételről. Az történt ugyanis, hogy a lapban hibásan jelent meg a recept, és különben is teljesen világos, hogy Luigi a mamájától tanulta az autentikus, igazi carbonara készítését. Nos hát az enyém nem az, sőt a tészta sem a megfelelő, de nekünk ennek ellenére ízlett.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg tészta(persze jó a spagetti is!)
só a főző vízbe
1 tojás ( vagy csak a sárgája)
1 dl tejszín
kevés vaj
sok-sok frissen őrőlt fekete bors
5-6 dkg prosciutto sonka
2 gerezd fokhagyma( mi szeretjük, nincs mit tenni)
sajt ízlés és pénztárca szerint
25 dkg tészta(persze jó a spagetti is!)
só a főző vízbe
1 tojás ( vagy csak a sárgája)
1 dl tejszín
kevés vaj
sok-sok frissen őrőlt fekete bors
5-6 dkg prosciutto sonka
2 gerezd fokhagyma( mi szeretjük, nincs mit tenni)
sajt ízlés és pénztárca szerint
Felteszem a tésztát főzni. A kis darab vajon ropogósra sütöm a sonkát, legvégén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sütőlapáttal kiszedem a lábasból, melegen tartom. A leszűrt tésztát a lábasba teszem, ahol az előbb a sonkát sütöttem, összeforgatom a tojás-tejszín keverékkel, jól megborsozom és azonnal tálalom, a tetejére rakom a ropogós sonkát. A sajtot és a plussz borsot mindenki maga teszi a forró tészta tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése