2008. február 14., csütörtök

Zsemlében sült paprikás máj


Ezt a receptet biztosan elkészítem majd máskor is. Egyszerű és nagyon finom. Valószinűleg legközelebb magam sütötte zsömlébe töltöm, mert a közértben kapható zsemle lassan már több levegőt tartalmaz, mint lisztet.
Szóval a februári Kiskegyed receptjeiből ez a harmadik amit sikerrel állítottam elő családom férfi tagjainak megelégedésére.

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
50 dkg máj
10 dkg húsos szalonna
2 ek. olaj
1 mk. majoránna
só, bors
4 zsemle

A hagymát fél karikákra , a paprikát , szalonnát és a májat is vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a paprikacsíkokat és pár perc alatt összepirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat, a belseje lehet még rózsaszín. Levesszük a tűzről, összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és jól összeforgatjuk.
A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd beletöltjük a májat. A 200 C°-ra előmelegített sütőben 5 -10 perc percig sütjük, hogy a zsemle megpiruljon, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!