2008. február 29., péntek

Farfalle tejszínes gombával


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg farfalle tészta
50 dkg gomba
10 dkg nyers füstölt sonka, vagy angol szalonna
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
izlés szerint só és bors
3 dl tejszin
petrezselyem v. snidling

A felaprított sonkát sütöm a serpenyőben, majd hozzá teszem a hagymát, üvegesre sütöm, rászórom a fokhagymát és a felszeletelt gombát. Kicsit sózom, bővebben borsozom és saját levében párolom a gombát. Közben megfőzöm a tésztát. A gombához öntök 3 dl tejszínt, amivel csak egyet rottyantom az egészet, azután a leszűrt tésztával összekeverem. Petrezselyemmel vagy snidlinggel meghintem és forrón tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!