2008. február 17., vasárnap

Amarántos szív


Ez kérem egy melléktermék. De az íze nagyon finom. Szóval a gesztenyés gombóc bevonásakor maradt a lábaskában még csoki, amihez hozzáadtam a puffasztott amarántot, közben a szemem előtt lebegett egy kis rizses csoki. Hát olyan! Elsímitottam egy kis alufólián, dermedés után kiszagattam, ez volt a legnehezebb benne. Íme:



Amit az amarántról érdemes tudni:
Közép-Amerika népei már 5-6000 évvel ezelőtt kenyérgabonaként termesztették. Természetes ásványi anyag forrás, kalciumot, magnéziumot, vasat tartalmaz. Sok oldalúan használható. A növények közül, a benne található fehérjét tudja az emberi szervezet legjobban hasznosítani. A bio boltokban már puffasztottat is árulnak.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Érdekelne,pontosan milyen csokiba raktad az amarántot? simán felolvasztottál egy tábla ét vagy tejcsokit és kész? Vagy hogy csináltad?
Nagyon kezdő vagyok még az ilyenekben:)

Főz és fecseg írta...

Az az igazság, hogy mostanában a Lidl 70%-os csokiját használom a sütemények bevonására, de szerintem mindegy hogy tej vagy ét a csoki. Laktóz érzékeny vagyok és emiatt szívesebben használok ét csokit. Ha a bevonásból marad csoki, akkor annyi puffasztott valamit, például amarantot, vagy akár kölest használok, amennyit elbír, vagyis jól bevon és nem esik szét, együtt megtud szilárdulni.Gőz fölött, vagy mikróban megolvasztod, belekevered, kiöntöd alufóliára vagy sütőpapírra és amikor megszilárdult, formára vágod vagy szaggatod, ahogyan jobban tetszik.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!