2009. március 2., hétfő

Sajtos rúd

Emlékszel, hogy így kezdődnek a sajtos receptek: egyszerű, gyors, finom sörkorcsolya, sokáig eláll. Nos, hát valóban egyszerű, tényleg nagyon finom, és egyáltalán nem áll el sokáig, ha csak nem, titokban sütöd, és jól el nem dugod.(akár magad elől is)

Hozzávalók, ahogyan készítettem:

50 dkg rétesliszt

25 dkg vaj

25 dkg reszelt sajt(most edami és füstölt vegyesen)+ a tetejére 8-10dkg

1 tejfel

1 és1/2 teáskanál só

pirospaprika vegyesen, sima és csípős

a tetejét megkenni 1db tojássárgája

A hozzávalókból tésztát gyúrtam, amit egy órára hidegre tettem pihenni. Később azután vékonyra, 5-6 milliméter vastagra nyújtottam, tojással megkentem, sajtot reszeltem a tetejére, derelyevágóval csíkokra vágtam. Három nagy tepsivel lett ebből a mennyiségből, 180°C-on 10 perc alatt sültek meg.

1 megjegyzés:

Brigi írta...

Megcsinaltam, nagy sikere volt! ;) Koszi a receptet!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!