Sült, vagy inkább párolt cékla joghurttal, jól hangzik, igaz? Az íze hihetetlen! Sült csirke mellé készítettem, és azonnal főszereplővé lépett elő, nem hagyta magát. Nagyon szeretjük! Két hatalmas hosszúkás céklát ( tisztán 90 dkg) hasábokra vágtam, majd 2 evőkanál olajon elkezdtem dinsztelni. Sóztam, egy késhegynyi őrölt köményt szórtam rá, reszeltem hozzá 2 gerezd fokhagymát, és hagytam párolódni. Amikor már úgy éreztem, hogy még roppanós, de már puha, 2 evőkanál mézet, 2 evőkanál balzsamecetet kevertem bele. Ezzel már csak pár percig karamellizáltam, amíg mindent bevont a finom íz.
Amikor meghűlt, egy éjszakán át lecsurgatott, kis fokhagymával ízesített joghurttal tálaltam. Ízlés szerint lehet összekeverni, vagy csak mártogatni a joghurtba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése