Nem is emlékszem arra, hogy mikor használtam utoljára a fritőzömet. Talán lángost sütöttem benne, de azt is jó rég. Mostanában mindig a sütőben sütöm azokat a dolgokat, amiket régebben bő olajban, több részletben, nagy fáradsággal állítottam elő.
Ez a kis lightos fasírt a következő alapanyagokból készült:
50 dkg darált hús
10 dkg zabpehely összeaprítva
1 sárgarépa finomra reszelve
0laj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirosparika
1 tojás
prézli a pogácsák borításához
50 dkg darált hús
10 dkg zabpehely összeaprítva
1 sárgarépa finomra reszelve
0laj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirosparika
1 tojás
prézli a pogácsák borításához
A felaprított hagymát, fokhagymát megfuttattam az olajom, majd jól összegyúrtam a hozzávalókat. Félórás pihentetés után pogácsákat formáltam, prézlibe forgattam, a kiolajozott tepsibe fektettem, a tetejét is megkentem és félóra alatt pirosra sütöttem. Határozottan jobban ízlik, mint az olajban sütött.
4 megjegyzés:
Ez nálam is így van, nálunk is bevált a sütőben sütött fasírt és egyéb. Már arra is gondoltam, hogy talán fölöslegesen foglalja a helyet a fritőz :)
Én is így gondolom, pedig annak idején nagyon örültem neki! :)
Már mióta ki akarom ezt a módszert próbálni, megint kaptam hozzá lendületet Tőled, ráadásul a képed is meggyőz, hogy működik!
Érdemes kipróbálni. Már mindenféléket kipróbáltam, húst és halat bepanírozva, de ez nagyon finom. Az "egybe" fasírtot nem kedvelem igazán, mert én azt szeretem, ha sok a kérge.
Megjegyzés küldése