2009. február 19., csütörtök

Krumplis tészta


Divatosak a más nemzetek konyhájából merített ötletek, nyilván nem véletlenül. Mi is nagyon szeretjük az olasz és ázsiai ízeket, tésztákat. Készítek is sokszor, de néha az ember káposztás tésztára is vágyik, a krumplisról nem is beszélve. A krumplis tészta is olyan mint a lecsó, sokat nem lehet az összetevőkkel variálni, de azért mégis ki így, ki úgy készíti.
Az én variációm paprikás krumplival indul, (kevés hagyma, krumpli, só, piros paprika, sőt pirosarany) amit kevés lével készítek, igazából elfőzőm a levét , majd villával összetöröm. Ebbe keverem a kifőtt tésztát, amit ha van rá idő, kicsit megpirítok. Valami jóféle klasszikus savanyúsággal esszük.

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Én is így csinálom, a gyengém... Temérdek borssal, hmmmm...

Főz és fecseg írta...

A bors nálunk opcionális, mert nem mindenki úgy szereti, de én igen, csak utólag hintve.

Chef Viki írta...

Nálunk is :-D Zuram úgy hívja, hogy apró fekete izé - azt hagyjam ki az ő adagjából :-)))

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!