A saláta alapja a vöröslencse, amiből eredetileg levest akartam főzni, azt a finom savanykás török levest . Meggondoltam magam, ki tudja miért. Motoszkált a fejemben a gondolat egy kiadós , laktató salátáról.
Összehordtam a hozzávalókat, és amire felaprítottam a zöldeket, a lencse meg is főtt. A 25 dkg lencsét kevés sós vízben főztem, úgy hogy mire megpuhult, már el is főtte a levét. Egy karalábét, egy uborkát vékony csíkokra gyalultam. Egy csokor, már magasra nőtt zsázsát, ugyanannyi citromfűvet összeaprítottam. A meghűlt lencsét összekevertem a zöldségekkel, meghintettem szezámmaggal, kicsi fehérborssal, citromlevet és olívaolajat adtam hozzá. Paradicsommal, citromfűvel diszítve tálaltam.
Összehordtam a hozzávalókat, és amire felaprítottam a zöldeket, a lencse meg is főtt. A 25 dkg lencsét kevés sós vízben főztem, úgy hogy mire megpuhult, már el is főtte a levét. Egy karalábét, egy uborkát vékony csíkokra gyalultam. Egy csokor, már magasra nőtt zsázsát, ugyanannyi citromfűvet összeaprítottam. A meghűlt lencsét összekevertem a zöldségekkel, meghintettem szezámmaggal, kicsi fehérborssal, citromlevet és olívaolajat adtam hozzá. Paradicsommal, citromfűvel diszítve tálaltam.
2 megjegyzés:
nagyon izgalmasan hangzik és a fotó is igazán szép.
köszi a receptet, vittem. Nagyon jól hangzik.
Megjegyzés küldése