Többször olvastam már ezt a süteményt a blogokon. Nagyon egyszerűnek tűnt, a gulyásleves mellé pedig sürgősen kellett valami édesség. A szilvalekvárt tavaly nyáron a sütőben állítottam elő, de eddig még csak bukta volt az, amibe tettem belőle. Limara receptje alapján készült az én variációm, azonnal dupla adagból.
Hozzávalók, ahogyan én készítettem:
6 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg vaj
40 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
kicsi só
10 evőkanál sűrű, kemény szilvalekvár
18 evőkanál víz
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vanília eszencia
1 kávéskanál fahéj
½ citrom reszelt héja
egy marék dió
A tojásokat a vajjal, cukorral összerobotoltam, majd hozzákevertem a vízzel simára kevert szilvalekvárt. A száraz anyagokat ezután adtam hozzá, és amikor sikerült egyneművé kavargatnom az egészet, akkor a sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntöttem. A tetejére szórtam a durvára vágott diót, majd 25 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése