2008. december 29., hétfő

Tőkehalfilé fűszeres morzsával és sültcéklával


A ½ kg tőkehalfilét megsóztam, citromot csepegtettem rá. 4 evőkanál zsemlemorzsát vajon megpirítottam, sóztam, borsoztam, 3 gerezd fokhagymát hozzáreszeltem, végül pedig apróra vágott petrezselymet kevertem hozzá. A halat lisztben megforgattam, majd egy felvert tojással megkentem először az egyik oldalát, amire fűszeres morzsát szórtam és a tepsibe fektettem. Akkor a másik oldalát is megkentem és a morzsával meghintettem. Mindegyik szelettel ugyanígy jártam el. Negyedóra alatt megsült. Krumlipürével és sültcéklával tálaltam. A céklát sütőzacskóba szórtam egy darabka vajjal, sóval, kevés őröltköménnyel, összeráztam egy órát sütöttem. Az íze fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!