December 24-én, 13 óra 30-kor született az elsőszülöttem, én pedig a névnapomat ünneplem ezen a napon. Nálunk délben van az ünnepi ebéd és utána a születésnapi torta. Szóval igen összesűrűsödnek az események ezen a napon, de mi álljuk a sarat! Karácsony csak ezután következik. A fiam nagyon szereti az ananásztortát. Évek óta már csak erre a napra készítem, ki tudja miért? Minden alkalommal felteszem a kérdést neki, hogy milyen tortát szeretne, és ő mindig ananásztortát kért. Jól meg is lepődnék, ha mást kérne.
Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
6 dkg vaj
1 tasak bourbon vanilia puding
½ l tej
ízlés szerint cukor
1 darabolt ananász konzerv
2-3 teáskanál zselatin
A 3 tojásból a vajas piskótát mindig 2-3 nappal előbb megsütöm. Utolsó este már csak a végső simítások vannak hátra. A tasakon lévő utasítás szerint megfőzöm a pudingot és a tortára simítom. Szépen, körben kirakom a darabolt ananásszal. Amikor pedig meghűlt, az ananászkonzerv levéből készült gyümölcskocsonyával nyakon öntöm. Egy éjszakát pihen a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése