2008. június 4., szerda

Indonéz lépesméz torta



Kár, hogy a sütés előtt nem olvasgattam a recepttel kapcsolatos levelezgetést Fűszeres Eszter blogján, mert segített volna kétségeim megválaszolásában. Ahogy a képeket elnézem, az enyém nem tűnik olyan lazának, mint Eszteré, pedig szép magas lett és rugalmas. Egy 22 cm-es hőálló tálban sütöttem. Nekem nem ízlett. Imádom a karamellt, de ez az íz, nem az. Szerintem egy indonéz vagy maláj süteményben kókusztejet használnának. ( Ott élt családtagom révén tudom, hogy azon a klimán, az egyenlítő környékén nem tejet, kókusztejet használnak.) A sütemény nem édes, pedig arányaiban bőségesen van benne cukor. Szóval kellett hozzá az áfonya lekvár. Talán fahéj , kardamon kellenne hozzá, szóval valami kis plusz íz, mert a külcsin alapján többet vártam.

4 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Én is pont ezt éreztem amit te! Gyönyörű, de olyan semmilyen. Nekem a vaníliafagyi illik hozzá, do most, hogy íod, a fahjfagyi is jó lett volna hozzá.

Főz és fecseg írta...

Kedves Eszter örülök, hogy egyetértünk, mert kicsit féltem attól, hogy a véleményem cikizésnek tűnik. Vagyok olyan makacs, hogy alkalomadtán adok még egy esélyt a sütinek "fűszeresebben", mert az előállítása nagyon egyszerű.

Fűszeres Eszter írta...

Hát, bevallom, én nem sütöttem többet, de kaptam olyan levelet, ahol rendszeresen sütik, mert imádják, és gesztenyepüré mellé eszik :-)
Érdekes...

Főz és fecseg írta...

Majd beszámolok a második esélyről. Bár lehet, hogy előbb a Jeruzsálemi túrótorta következik, mert nagyon csábító és feltétlenül kipróbálandó.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!