2010. május 31., hétfő

Pavlova, az édes bűnbeesés

Gyakran feltűnik a blogokon, nem csoda, hiszen fantasztikusan finom. Tulajdonképpen nagyon egyszerű az elkészítése, hálás feladat, a siker garantált. Különféle gyümölcsöket használhatunk hozzá, ennek csak ízlésünk, fantáziánk szab határt.

Hozzávalók, ahogyan készítettem:
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
csipet só
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál étkezési keményítő

1/2 l tejszin
ízlés szerint porcukor
1 zselatin fix
1/2 kg eper

A tojásfehérjéket kevés cukorral, sóval elkezdem habbá verni. Amikor már elég masszív, elkezdem hozzáadni a többi cukrot, közben folyamatosan robotolom, belekeverem az ecetet is. Végül beleszitálom az étkezési keményítőt is. Sütőpapíron kerekre halmozom a habot, a szélét magasabbra. 150 fokos előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.
A tejszinhabot felverem kevés cukorral, és a zselatin fixxel. Megtöltöm a torta mélyedését a habbal, jó sűrűn megrakom az eperrel. Tálalásig a hűtőben tartom, majd fényképet is készítek róla, sajnos elég gyengéket. A dicséret viszont kárpótol a rossz minőségű képekért.

1 megjegyzés:

ORsi írta...

ezt apvlovátz már régóta nézegetem, de nem mertem még nekiállni. ez az epres igazán elbüvölö;-)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!