Ezt a receptet a Nők lapja konyha októberi számában találtam. Nagyon jó ez a szám, rengeteg jó recept (rengeteg hibával) található benne. Furcsa ez a pogácsa, mert úgy tűnik, mintha többféle receptből lenne összegyúrva.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1 kg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
25 dkg túró
30 dkg főtt, áttört burgonya
50 dkg Ráma margarin
2 egész tojás + egy fél a kenéshez
6 dkg só
1 dl tej
5 dkg élesztő
1 kg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
25 dkg túró
30 dkg főtt, áttört burgonya
50 dkg Ráma margarin
2 egész tojás + egy fél a kenéshez
6 dkg só
1 dl tej
5 dkg élesztő
Az élesztőt megkelesztettem a tejben, majd az összes hozzávalókból tésztát gyúrtam. 1 órát a hűtőben pihentettem. Azután még egyszer átgyúrtam, 2 cm vastagra kinyújtottam, beirdaltam, pogácsákat szaggattam. A tetejét megkentem, és hagytam a tepsiben kelni félórát. 175°C fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Finom, puha, jóízű lett.
A pogácsa szaggatás után maradt tésztát vékonyra nyújtottam és apró kockákat vágtam belőle, amiket magokkal hintve ropogósra sütöttem .
A pogácsa szaggatás után maradt tésztát vékonyra nyújtottam és apró kockákat vágtam belőle, amiket magokkal hintve ropogósra sütöttem .
4 megjegyzés:
Igazán mutatós pogácsák. nekem i smegvan az újság, én a perecet sütöttem meg belőle, és valóban sok jó ötlet van benne.
Hát ez nagyon, nagyon szép lett! Kérhetek belőle? :-))))
Nagyon jól néznek ki ezek a pogácsák, még akkor is, ha furcsa a recept.
Az a helyzet hölgyeim, hogy nem csak jól néznek ki a pogácsák, finomak is. Ráadásul olyan tempóban fogy, hogy félő, hogy nem éri meg a holnapot.:)
Megjegyzés küldése