
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1 kg sovány marhahús (most felsál)
15 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 csipős zöldpaprika
só
őrölt bors
1,5 dl rosé
1 kg sovány marhahús (most felsál)
15 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 csipős zöldpaprika
só
őrölt bors
1,5 dl rosé
A szalonnát vékony csíkokra vágtam, kiolvasztottam, kimertem, félretettem. A visszamaradt zsírban megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát. Beletettem a nagyon vékonyra szelt húsokat, kevergetve fehéredésig sütöttem. Sóztam, borsoztam (bőven), saját levében pároltam. Két részletben hozzáöntöttem a bort, Frittmann pincészet, 2008-as kékfrankos rozéját, majd a vége felé visszatettem a szalonnákat is és puhára pároltam. Közkívánatra tarhonyával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése