2009. október 4., vasárnap

Birsalmás halrakottas


A recept egyenesen a Kiskegyed konyhájából való. 6 db halas recept található az októberi számban, meglepő, de mind olyan ami érdemes a kipróbálásra. Az alábbi nagyon finom, ajánlom.

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya
3 ek. vaj
2 tojás
50 dkg tengeri halfilé

kapor
2 birsalma

1. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen áttörjük, hozzáadunk 2 evőkanál vajat, 1 csapott mokkáskanál sót. Langyosra hűtjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a burgonya langyosra hűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a fehérjehabot is.
3. A halszeleteket enyhén besózzuk, megszórjuk a kaporral. A birseket meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük. A maradék vajjal kikenjük a tepsit. Beleterítjük a halszeleteket, rá a birscikkeket, majd befedjük az egészet a burgonyahabbal. 35-40 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hűha! Ezt most nagyon elmentem!

Van néhány birsalmám, vadászok a jó receptekre!

Ez itt az, nagyon!

Főz és fecseg írta...

Sok sikert kívánok hozzá, nem fogod megbánni!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!