A recept egyenesen a Kiskegyed konyhájából való. 6 db halas recept található az októberi számban, meglepő, de mind olyan ami érdemes a kipróbálásra. Az alábbi nagyon finom, ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya
3 ek. vaj
2 tojás
50 dkg tengeri halfilé
só
kapor
2 birsalma
80 dkg burgonya
3 ek. vaj
2 tojás
50 dkg tengeri halfilé
só
kapor
2 birsalma
1. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen áttörjük, hozzáadunk 2 evőkanál vajat, 1 csapott mokkáskanál sót. Langyosra hűtjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a burgonya langyosra hűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a fehérjehabot is.
3. A halszeleteket enyhén besózzuk, megszórjuk a kaporral. A birseket meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük. A maradék vajjal kikenjük a tepsit. Beleterítjük a halszeleteket, rá a birscikkeket, majd befedjük az egészet a burgonyahabbal. 35-40 percig sütjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a burgonya langyosra hűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a fehérjehabot is.
3. A halszeleteket enyhén besózzuk, megszórjuk a kaporral. A birseket meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük. A maradék vajjal kikenjük a tepsit. Beleterítjük a halszeleteket, rá a birscikkeket, majd befedjük az egészet a burgonyahabbal. 35-40 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Hűha! Ezt most nagyon elmentem!
Van néhány birsalmám, vadászok a jó receptekre!
Ez itt az, nagyon!
Sok sikert kívánok hozzá, nem fogod megbánni!
Megjegyzés küldése