2009. augusztus 2., vasárnap

Szedres túrópuding

A túrópudingot télen narancsosan állítottam elő, de a nyári gyümölcs és színkavalkád újabb ötleteket ad. Hihetetlen olcsó volt a hétvégén a piacon a szeder, nem lehetett kihagyni.
1/k kg túrót áttörtem, 1/2 kg átpasszírozott szederrel, 1 citrom reszelt héjával, porcukorral összekevertem. Körülbelül 1 dl tejjel 1/2 zacskó zselatint olvasztottam, amit a túróval összekevertem. 4 dl habbá vert tejszínnel lazítottam a krémet. A formába öntöttem a felét, a közepére egy sor szedret raktam, majd beborítottam a krém másik felével. Egy éjszakára a hűtőbe tettem. Nagyon finom lett!

2 megjegyzés:

bodzablog írta...

Ez engem is megihletett. Kár, hogy a párom nem szereti a szedret :( Málnával tudom még elképzelni, amit esetleg megenne, de arról sztem már lemaradtam idén :) De elmentettem jövőre :)

Főz és fecseg írta...

És a mirelit málna, vagy eper?

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!