2009. augusztus 22., szombat

Hiány saláta

Igen, ilyen saláta is van. Hívhatnám görög salátának is, ráadásul a rámorzsolt fehér sajt eredeti görög. Ennek a salátának a története a Balaton északi partján kezdődött, Szepezd és Tapolca között, ahol egy hétig mindennap étteremben ebédeltünk. Szomorú tapasztalatokat szereztünk saláta ügyben, a grillezett zöldségekről nem is beszélve!
A saláta kínálat gyér. Az edzettnek tűnő pincér csak az étlapon lévő fogásokban tud gondolkodni, pedig van aki a melegben csak salátát enne a grillezett hal mellé. Ettem egy másik helyen grillezett zöldségköretet is. Paprikából, cukkiniből, paradicsomból állt, az összhatás lecsószerű volt, na jó mondjuk, hogy sült paprika íze volt. Azt hihetné az emberlánya, hogy ilyenkor egy kis padlizsán, gomba még beleférne, de nem!
Egy másik étteremben az étlapon párolt zöldséget is felfedeztem az egyik étel köreteként. Biztonság okáért megkérdeztem, hogy ez mit is takar pontosan. Mirelit zöldséget, válaszolta a pincér szemrebbenés nélkül. Remek volt viszont a klasszikus uborkasalátájuk és a mirelitből készült sültkrumpli.
Ezek után amikor hazaértünk, az első dolgom a saláta volt, a hiány saláta. Régen ízlett már ennyire!

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!