Nem sikerült, mert nem volt itthon se makaróni, se spagetti. Rosszul emlékeztem. Nem volt itthon sűrített paradicsom se, de minek is lett volna, hiszen van bőven paradicsom a kertemben. Nem volt itthon trappista sajt sem (nem is szeretem), pedig a 80-as években a milánói elképzelhetetlen volt nélküle.
A húsos ragu darált pulykacombból készült, vessen meg érte bárki, de hát nem könnyű olyan családban milánóit főzni, ahol van, aki csak a halat és a szárnyasokat részesíti előnyben. Tésztának a spájzszekrényemből egy doboz conchiglie rigatét választottam.
Egy fej hagymát, fokhagymát olajon megfuttattam, majd a 1/2 kg húst fehéredésig kevergettem rajta. Sóztam, borsoztam, lehéjazott, apróra vágott paradicsomot adtam hozzá (kb.70-80 dkg-t). Oregánót, bazsalikomot és egy ágacska rozmaringot tettem később hozzá, amikor már a leve nagy részét elfőtte, és kis lángra lehetett tenni.
A tésztát kifőztem és a raguval összekevertem, ahogyan régen is tettem. Tálaláskor még egy kis rukkolát és koktélparadicsomot is adtam hozzá. A parmezánforgácsokkal mindenesetre finomabb volt, mint a reszelt trappista sajttal.
A húsos ragu darált pulykacombból készült, vessen meg érte bárki, de hát nem könnyű olyan családban milánóit főzni, ahol van, aki csak a halat és a szárnyasokat részesíti előnyben. Tésztának a spájzszekrényemből egy doboz conchiglie rigatét választottam.
Egy fej hagymát, fokhagymát olajon megfuttattam, majd a 1/2 kg húst fehéredésig kevergettem rajta. Sóztam, borsoztam, lehéjazott, apróra vágott paradicsomot adtam hozzá (kb.70-80 dkg-t). Oregánót, bazsalikomot és egy ágacska rozmaringot tettem később hozzá, amikor már a leve nagy részét elfőtte, és kis lángra lehetett tenni.
A tésztát kifőztem és a raguval összekevertem, ahogyan régen is tettem. Tálaláskor még egy kis rukkolát és koktélparadicsomot is adtam hozzá. A parmezánforgácsokkal mindenesetre finomabb volt, mint a reszelt trappista sajttal.
3 megjegyzés:
szerintem minden nehézség ellenére nagyon jó lett. most én is úgy megkívántam. akár az igazi retrot, akár a tiédet bekanalaznám ám:-(
Höhö... hát akkor ez majdnem olyan lett, hogy ha volna sonkánk, süthetnénk sonkás tojást, ha lenne itthon tojás...:)))
De igen jól hangzik, egyébként én is pulykából szoktam készíteni leginkább. Úgyhogy nem vetlek meg.:))))
Szóval, kedves Maimoni te is is ismered a sonkás tojás receptjét! :)))
Megjegyzés küldése