2009. augusztus 30., vasárnap

A heck is hal


Lebecsült hal a heck, pedig a fagyasztott kategóriában nem rossz. Bombadil Toma ötlete alapján sós tejben olvasztottam fel, majd paprikás lisztben megforgattam, és olajban ropogósra sütöttem. Petrezselymes krumplival tálaltam.

4 megjegyzés:

timus írta...

Legszebb emlékeim egyike: gyerekkor, nonstop strandolás a földvári strandon, minden nap sült hekk (vagy heck?) :D, Akkoriban nem gondolkoztam el rajta, hogy a Balaton partján miért tengeri halat eszünk. Amúgy tényleg finom! :)

Főz és fecseg írta...

Azért ettél hecket a strandon, mert balatoni halat nem árultak, árulnak, csak étteremben. Amúgy én is ettem a szepezdi strandon mostanában heckket, úgy hogy nem csoda, hogy kívántam itthon is előállítani. Zongorázni lehet a különbséget!

BeckZsu írta...

Nagyon jó kis hal ez, én is szoktam sütni, rántva is. Az áztató tejbe még fokhagymát is teszek, én szeretem.
Régen sült keszeget is árultak, nem tudom, az miért szűnt meg, azt sem bonyolultabb megsütni.

Főz és fecseg írta...

Kedves Zsu, a fokhagyma átfutott az agyamom akkor egy pillanatra,de miután szokás szerint vagy öt félével foglakoztam egyszere, arra gondoltam majd legközelebb...Feltétlenül kipróbálom legközelebb, van még halam, szóval köszi, mert jó ötlet.
A keszeget én is imádom jól átsütve ropogtatni. Már évek óta nem láttam még a Balatonon sem.

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!