Lebecsült hal a heck, pedig a fagyasztott kategóriában nem rossz. Bombadil Toma ötlete alapján sós tejben olvasztottam fel, majd paprikás lisztben megforgattam, és olajban ropogósra sütöttem. Petrezselymes krumplival tálaltam.
2009. augusztus 30., vasárnap
A heck is hal
Címkék:
halétek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Legszebb emlékeim egyike: gyerekkor, nonstop strandolás a földvári strandon, minden nap sült hekk (vagy heck?) :D, Akkoriban nem gondolkoztam el rajta, hogy a Balaton partján miért tengeri halat eszünk. Amúgy tényleg finom! :)
Azért ettél hecket a strandon, mert balatoni halat nem árultak, árulnak, csak étteremben. Amúgy én is ettem a szepezdi strandon mostanában heckket, úgy hogy nem csoda, hogy kívántam itthon is előállítani. Zongorázni lehet a különbséget!
Nagyon jó kis hal ez, én is szoktam sütni, rántva is. Az áztató tejbe még fokhagymát is teszek, én szeretem.
Régen sült keszeget is árultak, nem tudom, az miért szűnt meg, azt sem bonyolultabb megsütni.
Kedves Zsu, a fokhagyma átfutott az agyamom akkor egy pillanatra,de miután szokás szerint vagy öt félével foglakoztam egyszere, arra gondoltam majd legközelebb...Feltétlenül kipróbálom legközelebb, van még halam, szóval köszi, mert jó ötlet.
A keszeget én is imádom jól átsütve ropogtatni. Már évek óta nem láttam még a Balatonon sem.
Megjegyzés küldése