Nem ismerem a tunéziai konyhát, de ez a recept megtetszett a Kiskegyed Konyhájában. Egyszerű, nem bonyolult étel. Pontosan követtem a leírást, kivétel az, hogy csak csirkecombokat és csirkemellet használtam hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
1 konyhakész csirke
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
5 evőkanál olívaolaj
1 mk. reszelt gyömbér
1 mk. vágott mentalevél
1 mk. fűszerpaprika
30 dkg padlizsán
16 szem magozott zöld olajbogyó
1 konyhakész csirke
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
5 evőkanál olívaolaj
1 mk. reszelt gyömbér
1 mk. vágott mentalevél
1 mk. fűszerpaprika
30 dkg padlizsán
16 szem magozott zöld olajbogyó
1. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe forgatjuk. Az olajon mindkét oldalát elősütjük, félreteszük.
2. A visszamaradt olajba beletesszük a hagymát, megfuttatjuk, majd rászórjuk a gyömbért, sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a csirkedarabokat, felöntjük egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a mentát, a paprikát, és fedő alatt 40-50 percen át lassú tűzön pároljuk.
3. Közben kockára vágjuk a padlizsánt, és az olajbogyóval együtt a húshoz adjuk, majd kb 20 percig pároljuk.
4. Tálaláskor a csirkét mélyebb tálba tesszük, és rá- vagy mellé halmozzuk a zöldségeket. Köretnek rizspiláfot vagy kuszkuszt adhatunk hozzá, de lepénykenyérrel is finom.
Mi kuszkusszal ettük.
2. A visszamaradt olajba beletesszük a hagymát, megfuttatjuk, majd rászórjuk a gyömbért, sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a csirkedarabokat, felöntjük egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a mentát, a paprikát, és fedő alatt 40-50 percen át lassú tűzön pároljuk.
3. Közben kockára vágjuk a padlizsánt, és az olajbogyóval együtt a húshoz adjuk, majd kb 20 percig pároljuk.
4. Tálaláskor a csirkét mélyebb tálba tesszük, és rá- vagy mellé halmozzuk a zöldségeket. Köretnek rizspiláfot vagy kuszkuszt adhatunk hozzá, de lepénykenyérrel is finom.
Mi kuszkusszal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése