2009. augusztus 9., vasárnap

Retró milánóit akartam készíteni


Nem sikerült, mert nem volt itthon se makaróni, se spagetti. Rosszul emlékeztem. Nem volt itthon sűrített paradicsom se, de minek is lett volna, hiszen van bőven paradicsom a kertemben. Nem volt itthon trappista sajt sem (nem is szeretem), pedig a 80-as években a milánói elképzelhetetlen volt nélküle.
A húsos ragu darált pulykacombból készült, vessen meg érte bárki, de hát nem könnyű olyan családban milánóit főzni, ahol van, aki csak a halat és a szárnyasokat részesíti előnyben. Tésztának a spájzszekrényemből egy doboz conchiglie rigatét választottam.
Egy fej hagymát, fokhagymát olajon megfuttattam, majd a 1/2 kg húst fehéredésig kevergettem rajta. Sóztam, borsoztam, lehéjazott, apróra vágott paradicsomot adtam hozzá (kb.70-80 dkg-t). Oregánót, bazsalikomot és egy ágacska rozmaringot tettem később hozzá, amikor már a leve nagy részét elfőtte, és kis lángra lehetett tenni.
A tésztát kifőztem és a raguval összekevertem, ahogyan régen is tettem. Tálaláskor még egy kis rukkolát és koktélparadicsomot is adtam hozzá. A parmezánforgácsokkal mindenesetre finomabb volt, mint a reszelt trappista sajttal.


3 megjegyzés:

murok marci írta...

szerintem minden nehézség ellenére nagyon jó lett. most én is úgy megkívántam. akár az igazi retrot, akár a tiédet bekanalaznám ám:-(

Maimoni írta...

Höhö... hát akkor ez majdnem olyan lett, hogy ha volna sonkánk, süthetnénk sonkás tojást, ha lenne itthon tojás...:)))
De igen jól hangzik, egyébként én is pulykából szoktam készíteni leginkább. Úgyhogy nem vetlek meg.:))))

Főz és fecseg írta...

Szóval, kedves Maimoni te is is ismered a sonkás tojás receptjét! :)))

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!