Hozzávalók 2 személyre, ahogyan készítettem:
25 dkg koktél garnéla
25 dkg tészta, most
fusilli
1 kisebb fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
½ citrom leve
só, bors
olíva olaj
1 csokor petrezselyem
A gyors és nem túl bonyolult
ételek kategóriájába tartozó ez a finom tészta.
1. A mélyhűtött garnélát folyóvíz
alatt pillanatok alatt kiolvasztottam.
2. Feltettem főzni a tésztát.
3. Az apróra vágott hagymát,
fokhagymát olajon megdinszteltem. Sóztam, borsoztam, a lehéjazott, kockára
vágott paradicsomot hozzákevertem, együtt pároltam. Utoljára a garnélát adtam
hozzá, a citromlét, amivel már csak 5-6 percig főztem.
4. Az elkészült mártáshoz
kevertem a tésztát, megszórtam petrezselyemmel.
Tálaláskor még egy kis parmezánt
is reszeltünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése