Duendénél akadtam erre a fantasztikus kencére. Alig vártam, hogy elkészíthessem. Nem variáltam semmit, pontosan a leírtak alapján készítettem el. Ennek ellenére érdemes Duende oldalát felkeresned, mert gyönyörű képeket készített, sokkal szebbeket, mint az enyém.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
2 kisebb padlizsán(45 dkg)
2 evőkanál tahini
1 gerezd fokhagyma
só
csipetnyi római kömény
csipetnyi csilipor
1/2 citrom leve
2 evőkanál olíva olaj
menta levél díszítésre
A megszurkált padlizsánokat 40 perc alatt megsütöttem, majd szétvágva egy serpenyőben még a vágásfelületet is megpirítottam. A többi hozzávalóval együtt a robotgépben pürésítettem. Mentával díszítettem. Ebből a mennyiségből kb.3,5 dl lett. Pitával biztosan fantasztikus, de most csak pirítóssal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése