2009. december 31., csütörtök

Villámebéd, chilis bab gombával

Eredetileg gombapörköltet akartam készíteni, de a köreten vitatkoztunk. Aztán előkerült egy vörös bab konzerv, egy kukorica konzerv, sőt egy arrabbiata szószos doboz is. Szóval a köret innentől már feleslegessé vált.
1 fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát megfuttattam 2 evőkanál olajon, majd hozzáadtam a kockákra vágott 60 dkg gombát. Sóztam, borsoztam és nagy lángon pirítottam, amíg elfőtte a levét. Az 50 dkg-os arrabbiata szószt(eredeti olasz, kellemesen csípős), babot, kukoricát( 40-40 dkg) összekevertem a gombával és addig főztem, amíg a gomba is puha lett és a szósz is besűrűsödött.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!