2009. november 10., kedd

Almatorta


Ez egy igazi nosztalgia torta. Anyukám gyakran készítette gyermekkoromban. Akkoriban kicsi almákat választottunk és a kivájt belsejébe diót, baracklekvárt töltöttünk, azt szuszakoltuk a tortaformába.

A tortát nem nehéz készíteni, de némi segítséget a fázisképekkel adnék. A 24 cm-es tortaformát vajjal kikenem. Kristálycukorral megszórom az alját, szétrázogatom. Azután egy evőkanálnyi lisztet óvatosan a megdöntött forma oldalára szórok és addig görgetem, amíg körbeér. Úgy tűnik, hogy a kétféle szórás a képen nem látszik.



Kettő darab nagy almát meghámozok, ujjnyi vastag szeletekre vágom. A közepét egy kicsi pogácsaszaggatóval kivágom. Az almaszeleteket a formába rakom, és megtöltöm a lyukakat apróra vágott dió és baracklekvár keverékével.



Három tojásból, 12 dkg cukorból, vaníliából, 12 dkg lisztből és 6 dkg vajból készített piskóta tésztát öntök a tetejére. 20-25 perc alatt megsül.



Amikor meghűl és kiborítom a formából, kiderül, hogy az alma teteje finoman karamelizálódott, alatta viszont krémes, szóval nagyon finom.



3 megjegyzés:

Névtelen írta...

quelle beauté!

Névtelen írta...

Как красивый!

Főz és fecseg írta...

Köszönöm!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!