2009. november 2., hétfő

Püspökkenyér

Hozzávalók, ahogyan készítettem:
7 db tojás (kisméretű)
28 dkg kristálycukor
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
28 dkg liszt
10 dkg aranymazsola
10 dkg vörös áfonya
10 dkg dió
10-15 dkg birsalmasajt apróra vágva

20 dkg szerencsi tortabevonó
1 evőkanál olaj

A piskóta készítést már korábban részleteztem, megtalálhatod itt. Egy evőkanál lisztben, amit a 28 dkg-ból vettem el, megforgattam a diót és az aszalt gyümölcsöket. Lazán belekevertem a piskótába, amit aztán kettő formában osztottam el. Tűpróbáig( kb. 35 percig) sütöttem 170°C-on légkeveréses sütőben. A meghűlt süteményt gőz felett olvasztott tortabevonóval kentem be.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!