Hozzávalók, ahogyan készítettem:
7 db tojás (kisméretű)
28 dkg kristálycukor
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
28 dkg liszt
10 dkg aranymazsola
10 dkg vörös áfonya
10 dkg dió
10-15 dkg birsalmasajt apróra vágva
20 dkg szerencsi tortabevonó
1 evőkanál olaj
7 db tojás (kisméretű)
28 dkg kristálycukor
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
28 dkg liszt
10 dkg aranymazsola
10 dkg vörös áfonya
10 dkg dió
10-15 dkg birsalmasajt apróra vágva
20 dkg szerencsi tortabevonó
1 evőkanál olaj
A piskóta készítést már korábban részleteztem, megtalálhatod itt. Egy evőkanál lisztben, amit a 28 dkg-ból vettem el, megforgattam a diót és az aszalt gyümölcsöket. Lazán belekevertem a piskótába, amit aztán kettő formában osztottam el. Tűpróbáig( kb. 35 percig) sütöttem 170°C-on légkeveréses sütőben. A meghűlt süteményt gőz felett olvasztott tortabevonóval kentem be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése