Amikor Édesem blogjára tévedtem, elvesztem. A recept láttán, rögtön tudtam, hogy ez az! A tökéletes habcsók amire vágytam! Rengeteg habcsókot sütöttem már életemben, mindenféle ízűt kipróbáltam gyermekeim örömére. A habzsák segítségével műremekeket lehet előállítani. Kísérleteztem a hőfokkal, a sütési idővel, bátran mondhatom, hogy nem vagyok kezdő a témában. Mégis Édesem világította meg a lényeget, szerinte akkor jó csók, ha kívül kopog, belül puha, kicsit ragacsos. Az íze pedig fantasztikus, kávés és csokis, benne roppanós a mogyoró, nem csoda, hogy elvesztem. Most azon kell sürgölődnöm, hogy olyan sütit is süssek, ahol bőven kimarad a tojásfehérje. Remélem Édesem hamar nyit egy cukrászdát, mert akkor oda fogok járni.
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
csipet só
1 csésze(250 ml) kristálycukor!
1/3 tábla min.60%-os csokoládé, apróra vágva
150 gr apróra vágott mogyoró
1 evőkanál nescafé( én kettő evőkanállal tettem bele, hogy nagyon kávés legyen)
2 evőkanál étkezési keményítő
4 tojásfehérje
csipet só
1 csésze(250 ml) kristálycukor!
1/3 tábla min.60%-os csokoládé, apróra vágva
150 gr apróra vágott mogyoró
1 evőkanál nescafé( én kettő evőkanállal tettem bele, hogy nagyon kávés legyen)
2 evőkanál étkezési keményítő
A tojásfehérjéket sóval elkezdtem verni, majd lassanként hozzáadtam a cukrot, tovább verve. A kávét és a keményítőt bele szitáltam, lazán hozzákevertem a mogyoró, a csokoládédarabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam a csókokat egy nylon zacskó segítségével, kellő távolságra egymástól, mert megnőnek. Amit fontos betartani, 150°C-on 30 perc a sütése.
5 megjegyzés:
Hű de jól néz ki, azt hiszem, hogy holnap én is csinálok ilyet.
Üdv. Scotty
Nem bánod meg, sok sikert hozzá!
Ezt én is kinéztem Édesemnél és össze is gyűltek hozzá a tojásfehérjék :)
de örülök, hogy nektek is tetszett (ízlett) ez a habcsók! a cukrászda még odébb van, de addig is igyekszem... és köszönöm :-)
Látod, mostanra el is felejtettem, hogy te is megcsináltad már! És majdnem ugyanazokkal a szavakkal lelkendeztem én is :)
Megjegyzés küldése