2009. november 28., szombat

Ez az....! Espresso meringue


Amikor Édesem blogjára tévedtem, elvesztem. A recept láttán, rögtön tudtam, hogy ez az! A tökéletes habcsók amire vágytam! Rengeteg habcsókot sütöttem már életemben, mindenféle ízűt kipróbáltam gyermekeim örömére. A habzsák segítségével műremekeket lehet előállítani. Kísérleteztem a hőfokkal, a sütési idővel, bátran mondhatom, hogy nem vagyok kezdő a témában. Mégis Édesem világította meg a lényeget, szerinte akkor jó csók, ha kívül kopog, belül puha, kicsit ragacsos. Az íze pedig fantasztikus, kávés és csokis, benne roppanós a mogyoró, nem csoda, hogy elvesztem. Most azon kell sürgölődnöm, hogy olyan sütit is süssek, ahol bőven kimarad a tojásfehérje. Remélem Édesem hamar nyit egy cukrászdát, mert akkor oda fogok járni.

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
csipet só
1 csésze(250 ml) kristálycukor!
1/3 tábla min.60%-os csokoládé, apróra vágva
150 gr apróra vágott mogyoró
1 evőkanál nescafé( én kettő evőkanállal tettem bele, hogy nagyon kávés legyen)
2 evőkanál étkezési keményítő

A tojásfehérjéket sóval elkezdtem verni, majd lassanként hozzáadtam a cukrot, tovább verve. A kávét és a keményítőt bele szitáltam, lazán hozzákevertem a mogyoró, a csokoládédarabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam a csókokat egy nylon zacskó segítségével, kellő távolságra egymástól, mert megnőnek. Amit fontos betartani, 150°C-on 30 perc a sütése.

5 megjegyzés:

Miss Scotty írta...

Hű de jól néz ki, azt hiszem, hogy holnap én is csinálok ilyet.

Üdv. Scotty

Főz és fecseg írta...

Nem bánod meg, sok sikert hozzá!

lúdanyó írta...

Ezt én is kinéztem Édesemnél és össze is gyűltek hozzá a tojásfehérjék :)

édesem írta...

de örülök, hogy nektek is tetszett (ízlett) ez a habcsók! a cukrászda még odébb van, de addig is igyekszem... és köszönöm :-)

lúdanyó írta...

Látod, mostanra el is felejtettem, hogy te is megcsináltad már! És majdnem ugyanazokkal a szavakkal lelkendeztem én is :)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!