2009. szeptember 1., kedd

Kelkáposztafőzelék újragondolva


Kelkáposztafőzelékre vágytam. A kedvesemet nem hozta lázba az ötlet, pedig régebben nagyon szerette. Most csak azt kérdezte, másképpen nem lehet? Nem rakott kelre gondolt persze, ami nagy kedvenc volt mindig.
A képen látható "főzelék" nem saláta, ne tévesszen meg senkit sem. Minden benne van ami egy kelkáposztafőzelékben benne van, a rántás kivételével. Az íze fenséges, nagyon ízlett.
Egy kis fej apróra vágott hagymát, 3 gerezd fokhagymát olívaolaj és vaj keverékén megdinszteltem, majd a csíkokra vágott, kb. 60 dkg kelkáposztát hozzátettem. Sót, őrölt köményt, oregánót szórtam bele, majd a vékonyra gyalult 3 kicsi szem krumplit, 2 kis cukkinit. Kevés vizet is adtam hozzá, mert nem takartam le a "főzeléket". Pontosan olyan lett, ahogyan szeretem a zöldségeket, nem szétfőve, de nem is keményen, ízében pedig finom kelkáposztafőzeléket idézve.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Jól hangzik. Lehet, hogy megpróbálom... nálunk senki se szereti a kelkáposztafözeléket.

Főz és fecseg írta...

Sok sikert kívánok hozzá Gabriella! hátha így ízleni fog!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!