2009. január 2., péntek

Tökmagos pogácsa


Felüdülés volt a sok édesség után egy kis sós harapnivaló készítése, evése. Az eredeti receptet Fehérnyúl blogján olvastam. A módosítások azért történtek, mert abból kellett előállítanom a pogácsát, ami itthon volt.

Hozzávalók, ahogyan én készítettem:
1 kg liszt(30 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt, 70 dkg sima liszt)
40 dkg főtt, áttört burgonya
30 dkg tökmag
25 dkg vaj
7-8 cl hidegen sajtolt tökmagolaj
2 sovány tejfel
2 evőkanál só
5 dkg élesztő, kb.1/2 dl tejben felfuttatva
2 tojás+ 1 a kenéshez

A hozzávalókból összegyúrtam a tésztát, ami a tökmagolajtól zöldes szint kapott. Egy órát pihentettem, meg is kelt rendesen. Háromszor hajtogattam, ahogy az időm engedte, kb, félóránként. Végül kiszagattam a pogácsákat, a képen látható közepes méretűből kettő tepsi lett, a leeső, és újra gyúrtból aprókat szaggattam, abból egy tepsi lett. Nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek!

2 megjegyzés:

Fehérnyúl írta...

Nagyon guszta lett. Te is megérdemled az arany pogácsaszaggatót. :):):)

Főz és fecseg írta...

Köszi,de a recept is nagyon jó volt, ezt azért mondom, mert kipróbáltam egy másik tökmagos receptet, ami a blogokon keringett, de az nem volt valami jó.:)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!