2008. október 12., vasárnap

Narancsos túrópuding habcsókkal

Hozzávalók:
1/2 túró amit egész héten kerülgettem a hűtőben
1/2 l akciós sovány joghurt amit a szavatossági ideje miatt már nem soká várakozhatott
porcukor ízlés szerint
2 nagyobb narancs
kb. 1/2 zacskó zselatin
habcsókok a tetejére és enni mellé

Nem kétség ez a desszert az egyszerű és gyors kategóriába tartozik. Legnagyobb munka a túró áttörése volt. A már krémes állag elérése után hozzákevertem a cukrot, a joghurtot, a két narancs lereszelt héját. Az egyik narancs belsejét apróra vágtam, ezt is hozzáadtam. A másik narancs levét a zselatinhoz használtam és amikor langyos lett, belekevertem a túrókémbe. Kibéleltem folpackkal a püspökkenyér formát(kicsit megrövidítve a kellő magasság elérése érdekében) és beleöntöttem a masszát, amit aztán egy éjszakát dermesztettem a hűtőben.
Tálaláskor a nem túl szépre sikeredett habcsókokkal díszitettem, és mellé is adtam bőven. A krémes és ropogós falatok együttese élmény!

2 megjegyzés:

Maimoni írta...

Szia!
Mit gondolsz, ehhez is használható az 1 kg-os lidles túrókrém?
Jó olvasni a blogodat, és köszi a recepteket! A túrótortád csupa-csupa túróból óriási sláger lett nálunk. Sok sikert a folytatáshoz!üdv.,
Maimoni

Főz és fecseg írta...

Szia Maimoni! Köszönöm a dicséretet! A Lidlis túrókrém nekem is eszembe jutott, először a passzirozgatás közben. Feltétlenül kifogom próbálni, mert jó sima az állaga. Ehhez viszont ki kell próbálni, hogy mennyi zselatin kell, mert nagyon lágy. Szóval ettől izgalmas az egész, főleg,ha nem marad el a sikerélmény.
Éva

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!