2008. augusztus 2., szombat

Angliában jártam.......ettem is, és nézelődtem a piacon is

Kedves tettestársak, "saját levében" és "ízbolygó" kritikáján észbe kapva mondanék néhány szót a képekről. A praelector ebédje a friss diplomások és meghívottjaik részére a King's College ebédlőjében zajlott, 800 éves kárpitok és több évszázad professzorainak képcsarnoka alatt. A hely szelleme mindenkit megérintett, a kaja kevésbé.
Az első képen látható falatnyi kagyló, roston sült hal zöldségekkel, hagymás krumplipürével. Vegetáriánus ebéd is volt, azt sajnos nem kóstoltam.
A desszert az ízlett, finom volt, második kép. Puding, alapja morzsálódós tészta, rajta alma, mandula szeletkék, karamell szósz és lapocska, mellett mascarpone fagyi.
A harmadik kép" fish and chips", amit nem lehetett kihagyni. Nem tudom miért, de zöldborsó pürét is adtak hozzá.
A negyedik kép marhahúsos pie, zöldborsóval és krumplipürével.


A piacon szinte mindennap keresztül mentem és bebizonyosodott, hogy nem mindig az egyenes út a legrövidebb. Szép és jó minőségű minden, valahogy úgy tűnik mindent jobban megbecsülnek. Drágának találtam mindent, de hát én csak a saját jövedelmemhez tudok viszonyítani. A péknél hihetetlen bőségét láttam a kenyérféléknek, a fekete "Russian" -tól a különféle olasz cibattákig. Vasárnap reggel egy caribi fiú árul fantasztikus sosem kóstolt sütiket, szóval el kellett csábulni.

2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Fecsegés? Nincs?

Névtelen írta...

Igen-igen! A szóbeli aláfestést én is hiányolom!

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!