2012. február 6., hétfő

Lemon curd tojás nélkül

A receptet Kamrapolc blogján olvastam. Többször készítettem már lemon curdot, kíváncsi voltam, hogy milyen lehet tojás nélkül.(önarcképpel) Egy próbát megér, gondoltam. Most, azt gondolom, több próbát is megér!

Hozzávalók, ahogyan én készítettem:

100 ml citromlé

150 ml narancslé(vérnarancsnak árulták, piros nem, de nagyon savanyú volt)

100 ml fehérbor

60 ml limoncello likőr

150 gr cukor

30 gr étkezési keményítő

1 citrom reszelt héja

A megolvasztott vajon megpezsegtettem az étkezési keményítőt. Hozzáadtam a folyékony dolgokat, a cukrot és citrom héját. Kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött. Néhány perc az egész. A jóféle bor és a likőr finoman érződik. Talán nem olyan selymes a krém, mint a tojással készült, de nagyon jó az állaga. Más egy kicsit, de nagyon finom. Mandulatortához ettük, mindenkinek ízlett.

3 megjegyzés:

kamrapolc írta...

Húúúú de jó! Már csak ezért megérte elkezdenem blogolni! :))

Főz és fecseg írta...

Tetszik a blogod, gratulálok! A csipkelekvár egyszerű készítése is lenyűgözött, mert én is imádom, de nem órákig pucolgatni, hanem enni.:)
Éva

Nelli írta...

Eddig bevallom az tartott vissza a lemon curd készítéstől, hogy mindenhol a tojásos változatot olvastam.Valahogy idegenkedtem tőle, de el fogom így készíteni.:)Köszi

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!