2012. február 5., vasárnap

Kukoricaleves


Kétségtelen, nem valami látványos ez a leves. Ráadásul nem is krémleves, még ha annak is tűnik. Ami mellette szól: hideg ellen való és finom.

Hozzávalók négy személyre, ahogyan készítettem:
1 kukorica konzerv(420 gr)
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szőlőmag olaj
késhegynyi só, bors, curry
1 evőkanál kukorica keményítő
2 dl tejszín
petrezselyem

Az összevágott hagymát, fokhagymát megfuttattam az olajon. Hozzáadtam a kukoricát és 8 dl vizet. Sóztam, borsoztam, a curryvel is meghintettem. Amikor felforrt, behabartam a tejszínnel és a kukorica keményítővel. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel meghintettem.

Nincsenek megjegyzések:

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!