2011. március 27., vasárnap

Túrótorta meg egy kis lemon curd


A túrótortát nagyon egyszerű elkészíteni. Akár egy kevert tészta, pillanatok alatt elkészül. A sütése viszont hosszadalmas, 150° C-on 1 óra.

Hozzávalók, ahogyan készítettem:
75 dkg krémtúró
3 tojás
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3,5 dkg dara
4 dkg étkezési keményítő
1 sütőpor
csipetnyi só
reszelt citromhéj, 1/2 citrom leve
1 ujjnyi friss gyömbér reszelve
6 dkg olvasztott vaj

A száraz anyagokat összekevertem a nedves anyagokkal egy tálban, majd az egészet egy vajjal kikent, prézlivel meghintett 26 cm-es tortaformába öntöttem. Amíg szép lassan sült, elkészítettem a lemon curdot.

Hozzávalók, ahogyan készítettem:
1 dl citromlé( 3 db citromot facsartam ki hozzá)
a citromok reszelt héja
15 dkg porcukor

6 dkg vaj
3 tojás

A hozzávalókból gőz felett habverővel állandóan kevergetve 10-12 perc alatt sűrű krémet főztem. Fantasztikusan finom! Önmagában is finom a túrótorta, de a lemon curd nagyon feldobja. Legutóbb későn jutott eszembe, hogy narancsból is kipróbáljam. Hamarosan megteszem, amíg tart a narancs szezon.

2 megjegyzés:

¤CsodaPanni¤ írta...

Wow nagyon fincsinek néz ki:)Ez a citromos krém jó ötlet a túró mellé, még sosem jutott eszembe. Amúgy meg úgy örülök hogy nemrég megtaláltam a blogodat8) Sok más gasztroblogot is végigvizslattam, de azok nekem túl "előkelők" voltak...úgy értem, olyan kajákkal, amiket én itthon az életbe nem csinálnék meg:D Rögtön végig mazsiztam az összes oldalt:)) Nagyon tetszenek a receptjeid, így tovább;))

Főz és fecseg írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszenek a receptjeim!☺

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!