2010. március 28., vasárnap

Rakottas ebéd

Tulajdonképpen nem is látszik a blogomon, hogy milyen sokszor készítek rakott ételt. Ennek az ebédnek azért nincs neve, mert igazából nem tudnám pontosan meghatározni, hiszen egyik összetevője sem dominál benne annyira, hogy határozottan mondhatnám, ez vagy az. Na, jó, mondjuk húsos-zöldséges rakottas. Az alapelv persze a gyorsaság, és az itthon lévő anyagok felhasználása. Darálthúsból(itt pulykából) mindig jó nagy adag ragut készítek. Akár olaszos, paradicsomos ragut, vagy hagyma, fokhagyma, borsos ízesítésüt, amiket aztán kisebb adagokra osztva lefagyasztok. Ebből aztán nem nagy kunszt valami gyors ebédet vagy vacsorát előállítani. Most a következőket rétegeztem a vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe. Egy sor szeletekre vágott főtt krumplit. 30 dkg hagymával, fokhagymával, borssal ízesített darálthúst, 30 dkg előfőzött brokkolit, 1 nyers sárgarépát reszelve( kellett a színe az ételhez), valamint egy sor elősütött padlizsánt(kb.25 dkg). Egy tojást, sót, borsot, 5 dkg frissen reszelt parmezán sajtot összekevertem 3 kis pohár tejfellel, és már a rétegezés közben elkezdtem kanalazni rá, a maradékot pedig a tetejére kentem. Közepes sütőben addig sütöttem, amig a teteje barnásra sült. Nagyon ízlett mindenkinek.

2 megjegyzés:

bodza írta...

Nagyon gusztusos :) Sajnos ezt minálunk csak én enném meg, Apa biztosan nem, hiszen brokkoli (zőőőőd) és répa is van benne :) De lehet, hogy megjutalmazom vele majd egy pasinapon, amikor nem lesz itthon:)

Főz és fecseg írta...

Az én párom szerencsére nagyon kedveli az ilyesféle étkeket, a zöldségeket meg különösen.:)

 
Harcolj a spam ellen! Katt ide!