Tudom, hogy nem szép tőlem, de a kedvencemet készítettem Nőnapra. Nos, az a helyzet, nem jól mértem fel a helyzetet, mert másoknak is ízlik. Na nem baj, majd legközelebb, ha megint lesz 4 tojásfehérje, újból készítek. Akkor talán több jut nekem is.
Az úgy volt, hogy az Espresso meringue rabja lettem. Imádom! Ez habcsók hasonló módon készül, de más az ízesítése.
Az úgy volt, hogy az Espresso meringue rabja lettem. Imádom! Ez habcsók hasonló módon készül, de más az ízesítése.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
4 tojáshehérje
csipetnyi só
250 ml kristálycukor
25 gr étcsokoládé apróra vágva
10 dkg kandírozott narancshéj, felaprítva
50 gr mogyoró
2 ek étkezési keményítő
2 narancs lereszelt héja
1 evőkanál narancslé
4 tojáshehérje
csipetnyi só
250 ml kristálycukor
25 gr étcsokoládé apróra vágva
10 dkg kandírozott narancshéj, felaprítva
50 gr mogyoró
2 ek étkezési keményítő
2 narancs lereszelt héja
1 evőkanál narancslé
A sóval, kevés cukorral, a kanál narancslével felvertem a habot, amikor már jó kemény lett, fokozatosan adagoltam hozzá a maradék cukrot. Végül lazán belekevertem az étkezési keményítőt, a többi ízesítőt és a reszelt narancs héját. Kanállal adagoltam a sütőpapírral bélelt tepsire a csókokat, kellő távolságra egymástól, mert kicsit megnőnek. 150 C -fokon 30 percig sütöttem. Így lesz tökéletes, kívül ropogós, belül puha, szóval fantasztikus!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése